Weekend Freedom Machines banner

Projekt podnośnika hydraulicznego 212

9.8K views 183 replies 12 participants last post by  FletchCentMa  
#1 ·
Image

Image
Zamierzam odrestaurować ten traktor z moim siostrzeńcem. To będzie jego traktor. Dostałem go z pługiem 43 i dokupiliśmy do niego dmuchawę 37A.
Myślałem, żeby zmienić olej na sae 30 i dodać 3 uncje MMO i przepracować go przez 5 lub 6 godzin, a następnie ponownie wymienić płyny. Dobry pomysł czy zły? Otwarty na sugestie.

#4 ·
Jasne, dlaczego nie. Nie uszkodzisz tego silnika, jeśli przetrwał tak długo. Rodzaje oleju to jedna z największych debat w Internecie, więc przygotuj się na długą, przeciągającą się wojnę słów i opcji, gdy zapytasz o olej! 🤣🤣🤣
Używam MMO we wszystkich moich maszynach. Kiedy dorastałem na farmie, właściciele przysięgali na MMO dla wszystkich maszyn.

TempletonJDguy, jesteś w środkowym Ma?

#6 ·
Zaczęliśmy pracę nad projektem w weekend. Prawa przednia opona nie trzymała powietrza. Opony były dość stare i popękane. Okazało się, że w oponie była również dętka. Oczyściliśmy felgę drucianą szczotką do gołego metalu w miejscu, gdzie osadza się stopka. Wczoraj zagruntowaliśmy felgę. Pozwalamy farbie schnąć w pobliżu pieca opalanego drewnem przez kilka dni. Zastanawiam się, czy włożyć dętkę z nową oponą, czy po prostu założyć wentyl i założyć oponę….

#8 ·
Tak, jestem w Templeton Ma. MMO to świetna rzecz, ale nie mam pojęcia, co w niej jest, to tajemnica!! 🤣🤣 VGG 👍🏻👍🏻
Jestem w dużym mieście Leominster lol… mały świat. Czy nie było JD pick it and pull it w Montague Ma… Pamiętam posty na Craigslist? Próbuję znaleźć ciągnik części lub miejsce w pobliżu nas w Ma, które ma niektóre z tych starszych maszyn

#12 ·
No cóż, dziś przed pracą i w porze lunchu dostałem farbę na felgę. Teraz musi schnąć przez półtora dnia. Zastanawiam się, jak ciężki będzie montaż opony, zakładając ją na felgę lol! Na YouTube wygląda to tak łatwo!! Zajęło nam 2 godziny, żeby zdjąć oponę, a potem z felgi. Ale dobrze się bawimy! Big Al powiedział do mnie: „To drogie hobby” Powiedziałem tak, poczekaj, aż twoja ciocia zapyta, dlaczego wydajemy te pieniądze na... Myślałem, że można po prostu użyć traktora...

#16 ·
Big Al ma dziś dzień wolny od śniegu, a ja pracuję z domu. Dlaczego nie wyczyścić puszek wodą z mydłem i odtłuszczaczem, a następnie wyczyścić drucianą szczotką zardzewiałe i trudniejsze do usunięcia miejsca z tłuszczem?

Wczoraj wyjęliśmy kalamitki z przodu i umyliśmy je w plastikowej misce z odrobiną benzyny. Włożę je z powrotem, gdy dostarczony zostanie smar.

Zdejmę kilka innych części, podczas gdy Al i jego siostra będą w przyszłym tygodniu na wakacjach w Disneyu z żoną, więc będzie miał nad czym pracować po powrocie.

#18 ·
Co miesiąc wlewam do każdego zbiornika moich maszyn kieliszek Seafoam. W ciągu roku koszę 5 podwórek, a także odśnieżam 7 posesji w okolicy. 212 będzie zajmował się odśnieżaniem i być może również dmuchaniem śniegu. Kupiliśmy również dmuchawę 37A (chcę zmienić bieg i zmodyfikować klapę, myślę też o modyfikacji rynny z siłownikiem i właśnie znalazłem kabinę do 212, która również wymaga uwagi. Mam linię na pokład 39. Wystarczająco dużo projektów, aby zająć Ala i nauczyć się kilku rzeczy w miarę postępów.

#19 ·
Image
Zrobiłem trochę więcej przy 212. 1 puszka skończona, stoi w pobliżu pieca opalanego drewnem. Opona jest na obręczy, dziękuję Fairbanks w środkowym Massachusetts. Oczyściłem drugą puszkę drucianą szczotką i nałożyłem podkład na jedną stronę. Zmyłem kilka brudnych, tłustych miejsc szczotką i benzyną.

Myślę o spryskaniu silnika odtłuszczaczem w sprayu super clean i pozostawieniu go na chwilę. Czy ktoś kiedyś używał tego czegoś? Jeszcze nie, po prostu chcę usunąć jak najwięcej brudu z silnika.

Zamierzam jutro przeciągnąć drut przez smarowniczki. Zostawiłem je w benzynie na 2 dni w małym preparacie do czyszczenia gaźników.

Jedna ze smarowniczek, które zdjęliśmy, była w pobliżu PTo i osłony napędu / koła pasowego, do czego to służy?
Image

Image

#24 ·
Inna cyna pomalowana. Zamierzam pociąć starą dętkę na małe kawałki, aby użyć jej między podkładką a nakrętką na nowo pomalowanych puszkach.

Zamierzam zdjąć maskę, spryskać ją mieszanką płynu do mycia naczyń i wody i lekko wyczyścić ją padem Scotch-Brite. Prawdopodobnie przejdę w 3 przejściach z innym kierunkiem dla każdego przejścia. Nie chcę używać żadnych ostrych chemikaliów na masce z włókna szklanego, ponieważ nie jestem pewien, czy spowoduje to jakieś uszkodzenia.

#26 ·
Image

Zrobione trochę więcej. Wyjąłem grill, przeszlifowałem go i nałożyłem podkład na tył. Spryskiwałem mieszanką płynu do mycia naczyń i wody, aby zmyć trochę tłuszczu i brudu.
Mam nadzieję, że w ten weekend będziemy mogli uruchomić traktor i wymienić olej. Potem będziemy mogli założyć oponę z powrotem na prawe przednie koło i zdjąć lewą przednią oponę i felgę.

Staram się robić jedną rzecz każdego dnia. Wyczyściłem i ponownie zamontowałem kalamitki i potraktowałem je smarownicą. Kilka małych rozpyleń penetratora na śruby co kilka dni, aby ułatwić usunięcie kolejnych elementów.

Big Al podjął decyzję, że to będzie żółte. Oglądał gościa na YouTube, który zrobił 318 w kolorze żółtym. Zobaczymy, co chce zrobić z obszarem błotnika.
Image

Image

#27 ·
Image
Zrobiliśmy więcej. Przedni grill jest teraz żółty. Big Al lubi wygląd „Patio”. Bezpiecznie można powiedzieć, że to będzie jego 212 Patio. Kim ja jestem, żeby się sprzeciwiać. Al zdjął maskę i wyczyściliśmy maskę za pomocą gąbki Scotchbrite kilka razy mieszanką mydła i wody. Kiedy wyschło, przetarł ją trochę innym padem Scotchbrite, abym mógł nałożyć kilka lekkich warstw podkładu.
Image
Image

#28 ·
Mamy trudności z łożyskami przednich kół. Kupiłem zamiennik am102605 1” id 2”ob x9x16” od lokalnego jd, który pękł podczas próby wciśnięcia łożyska… kupiłem kolejny zamiennik am33797, który miał przedłużoną piastę. To nie zadziałało. Poszedłem dziś rano na wizytę i w pobliżu była firma produkująca łożyska przemysłowe. Zatrzymałem się tam, ponieważ miałem przy sobie łożyska, aby później pójść do mother deerest. Dałem im to, które wyjęliśmy i porównali je z tym, co mają. Złożyłem zamówienie do odbioru pod koniec tygodnia. Zdjęcie łożyska referencyjnego. Zaktualizujemy informacje o nowym łożysku. View attachment 310450
View attachment 310448

#29 ·
Wyszedłem trochę wcześniej i nałożyłem drugą warstwę podkładu na maskę. Zamierzam uderzyć w nią jeszcze raz dziś wieczorem, aby nałożyć 3 warstwy. Muszę wyczyścić zespół reflektora. Zauważyłem, że jeden z przewodów ma wgniecenie. Myślę, że powinniśmy wyciąć ten obszar i wstawić nowe okablowanie.

Jakieś dobre sugestie, czego użyć do czyszczenia wnętrza zespołu reflektora? Myślałem o patyczkach do uszu i alkoholu do nacierania.

#31 ·
Łożyska nie były bezpośrednim zamiennikiem… niezadowolony… W każdym razie, zrobiłem trochę więcej

Logo Label Kit car

dla 212. Wyczyściłem wiązkę przewodów reflektorów alkoholem, pędzlem i kilkoma patyczkami do uszu. Zamierzam założyć kawałek rurki termokurczliwej na pęknięcie w izolacji, aby to naprawić, muszę tylko pamiętać, gdzie położyłem rurkę termokurczliwą… Zdjąłem filtr powietrza, stary domek dla myszy w środku, wyczyściłem to. W tym tygodniu wyczyszczę drucianą szczotką wnętrze "pudełka" filtra powietrza, a następnie przetrę je preparatem WD-40, a następnie zamontuję nowy filtr powietrza. Czyszczenie gaźnika i ssania było 2 za 1 z kuponem. Dostałem 2 i spryskałem trochę więcej silnika i wyszczotkowałem drucianą szczotką więcej obszarów. Przynajmniej widzę teraz gaźnik lol. Mam łożyska w zamrażarce do zamontowania w tym tygodniu i odebrałem nowy zbiornik propanu, aby podgrzać piastę i wcisnąć łożysko w tym tygodniu za pomocą klocka drewna i 15-funtowego młota.